mandag 22. august 2011

Glutenfrie gryterettar som alle kan ete! :)

Her er dei gryterettane som ikkje inneheld gluten. Og det betyr att alle kan ete dei. :)
Forskjellen er att dersom du vel ein av desse kan ein person med cøliaki ete den, men dersom du vel noko som inneheld gluten kan ikkje ein med cøliaki det, så om du får besøk av ein/ei med cøliaki vel ein av desse og IKKJE bruk samme kniv, sleiv, rørepinne som du nett har brukt til gluten.. Vask ting heller ein gong for mykje enn for lite.. Hugs, ein smule/drope med gluten er nok for å gjer ein cøliakiar sjuk. Sjølv om kanskje ikkje vedkommande seier frå!!

Inneheld:
Ris 46 %, paprika, løk, sukker, stivelse (mais, potet), salt, tomat, hageerter, epler, mais, vegetabilsk fett, rosiner, ananas, gjærekstrakt, smaksforsterker (natriumglutamat), krydder, ananaskonsentrat, hvitløk, sennepsfrø.

Ifølge ett tips fra ein av mine lesarar er det ikkje alle plassar ein får kjøpt risotto.
I sogndal er det berre på Coop mega og Meny! :)


Inneheld:
Maisstivelse, tomat, løk, paprika, salt, sukker, vegetabilsk fett, smaksforsterker (natriumglutamat), sopp (sjampinjong, sjampinjongkraft), gjærekstrakt, sellerirot, kjøttekstrakt, aroma (inneholder proteinekstrakt av soya), hvitløk, maltodekstrin, sennepsfrø, persille, farge (paprikaekstrakt), krydder, chilipepper.  

Inneheld:
Løk, potet, stivelse (mais, potet), gulrot, hageerter, gjærekstrakt, eple, vegetabilsk fett, sopp (sjampinjong, sjampinjongkraft), soyasaus (inneholder glutenfritt hveteråstoff), reinsdyrkjøtt, brokkoli, maltodekstrin, smaksforsterker (natriumglutamat), aroma, krydder, kjøttekstrakt, salt, farge (ammonisert karamell).


Inneheld:
Maisstivelse, tomat, sukker, krydder (karri, ingefær, korianderblader, spisskummen, jalapeňopepper), løk, kokosmelk, salt, smaksforsterker (natriumglutamat), gjærekstrakt, maltodekstrin, hvitløk, sitron, farge (paprikaekstrakt), melkeprotein, sennepsfrø.

Inneheld:

Potetstivelse, salt, sukker, tomat, farge (ammonisert karamell), gulrotekstrakt, aroma, kjøttekstrakt, riseddik, hvitløk, rødvinsekstrakt, krydder (sort pepper, timian), vegetabilsk fett, maltodekstrin, sjampinjongkraft.

Inneheld:
Ris, løk, krydder (spisskummen, paprika, jalapenopepper, oregano, karri, sort pepper, kajennepepper, sennepsfrø), tomat, mais, maisstivelse, aroma, salt, proteinekstrakt av soya, hvitløk, gjærekstrakt, fargestoff (paprikaekstrakt), vegetabilsk olje, riseddik, lime, maltodekstrin.


Kven likar du best?? :)

7 kommentarer:

  1. Takk for supre tips! Nettopp oppdaget denne bloggen, og har lagt meg til som følger :-)

    SvarSlett
  2. Så kjekt att du syns det og så hyggjeleg att du følgjer bloggen! ;)
    Kom gjerne med tilbakemeldig om det skulle vera noko du ynskjer eg skal blogge om eller kva du syns om ting du testar ut! ;)
    Det er berre super kjekt for meg med tilbakemeldingar, uansett utfall! :)

    SvarSlett
  3. Forresten, velkommen som følger! ;)

    SvarSlett
  4. Takk for det ;-)
    Har du forresten prøvd å lage glutenfrie hvite kakemenn? Det er en tradisjon her i heimen å bake kakemenn sammen med barna, og siden sist jul har både jeg og begge jentene mine fått diagnosen cøliaki. Åsså vil vi jo gjerne fortsette med fine tradisjoner da ;-) Finnes vel en oppskrift et sted, men tenkte jo jeg kunne spørre deg om du allerede har prøvd selv?

    Ha en fin kveld! :-)

    SvarSlett
  5. :)
    Det har jeg dessverre ikke testet men vet det var oppe på facebook siden så om du er medlem der skal vi ta det opp igjen å se! ;)

    Takk det samme Turid! :)

    SvarSlett
  6. Hei! Lurte litt på..Er det ikke gluten i natriumglutamat?

    SvarSlett
  7. Eg er litt i tvil om gjærekstrakta. På innholdsfortegninga på potetgull står det "gjærekstrakt(inneholder gluten)" eller noko liknande. Er det då fleire forskjellege gjærekstrakter?

    SvarSlett

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)