onsdag 25. juni 2014

Bondebrød

(Bilete er av brød til heving, vært gylne og ser ut og smakar som glutenholdige brød!)
ca. 3 stk

12 dl Skummet kulturmelk/melk/vann
 50 g  Fersk gjær/tørr gjær   2 ss Sirup   3 ss Fiberhusk   1 dl Olje   1 ts Salt
   2 pk Semper glutenfri mix med fiber( bytt dette mellom grov og fin etter ønskje) 
           mel/olje til utbaking
Tips:
Tips:


400 gr. Finax grov

Steik ved 200 grade i ca 40 min på nederste rille.
  • Varm vesken til 37 grade. Tilsett gjær og sirup i væsken og rør til gjæren er oppløst.
  • Visp inn fiberhusk og la svelle i 5-10 min. 
  •  Bland inn olje, salt og mel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin. 
  •  Heve lunt til dekket i ca 30 min.
  • Legg deigen på bakebordet og elt inn mel til passe konsistens. Bak ut til ca 3 passe store brød. La etter heve i ca 30min.
  •  Pensle med vann, dryss litt mel over og stek brødene som angitt over.     La kjøle på rist.
Egnes godt til frysing!
Kan varieres med å bytte ut litt mel med solsikkefrø, linfrø, havregryn osv. etter eget ønske! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)