fredag 27. juni 2014

Lyse bollar/fletteloff med valmuefrø! :)


4ss tine meieri smør
1 l. melk (eg brukte laktosefri melk)
2 pk gjær
1 1/2 ts salt
1 1/2 ts sukker
2 egg
180 gr. jyttemel
egg til pensling og valmuefrø

  •  Lunk melka
  • Rør ut fiberhusken og gjær i noko av melka.
  • La dette svelle i 5-10 minutt
  • Varm opp melk og bland alt i kjøkkenmaskina.
  • Elt og ta i mjølet, litt etter litt.
  • Stopp etterkvart som deigen løsnar frå bakebollen.
  • Deigen hevas på lunt sted i ca. 30 minutt
  • Bakas ut, enkel deig å jobbe med. Eg brukar glutenfri mix til utbaking.
  • Etterhevas i 15-30 min.
  • Penslas med egg og pytas med valmuefrø.


Stekes ved ca 225 grader i 10-15 min.

Tips: Denne deigen kan også brukas til pølsebrød/hamburgerbrød (ved å bruke litt sesamfrø istaden for valmuefrø og unngå egg til pensling.

PS: Er best bakst dagen, som stort sett all bakst er. Kan frysas ned, men blir fort tørre så anbefalar  fryse i små posjonar.

2 kommentarer:

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)