fredag 4. juli 2014

Glutenfrie havrebrød

Fekk i går ein ny variant av havrebollar som blei havrebrød. Og dei er ein heilt klar favoritt om dagen. Kjempe gode og supert alternativ til å ete sunt samtidig som ein får brødfølelsen. Perfekt som niste, frokost og til salat. Mitt favorittbrød, godt for magen og held meg lenge mett.


Per skive:
 51 kcal  
3,2 g protein
 5,8 g karbohydrat 
1,6 g feitt.


Ca. 6 skiver 


50 g glutenfritt havremjøl (glutenfritt havregryn males til mjøl)
1-3 ss (35-75g) mager  laktosefri kesam (kan eventuelt bruke vanleg kesam)
1 egg
1 ts bakepulver
ca 1ss vann*
litt salt
*kan sløyfes

  1. Mal havregryn til havremjøl.
  2. Blandas saman. (eg brukar stavmiksar på alt) 
  3. Legges på bakepapir med sleikepott.
  4. Steikas i bakarovnen på 200 grader i 10-12 minutt på midterste rille.
  5. Skjæras opp med pizzahjul til passe store skiver.


(På bileta er oppskrifta dobbla)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)