søndag 24. august 2014

Saftig glutenfri eplekake!


Å bake glutenfritt er ikkje så utfordrande lenger som mange trur. Ein må ha gode oppskrifter og resten går (stort sett) som ein leik! Eg handla meg ein kasse med norske epler og måtte sjølvsagt lage ei eplekake av nokon av dei! :)
 Her skal eg dele min favoritt eplekakeoppskrift med dykk:

4 stk. epler
5 ss. sukker
2 ss. malt kanel
200 gr. mykt smør
200 gr. sukker
4 egg
1 ts. bakepulver
200 gr. lys melblanding
2 ss. perlesukker

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.


Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en mikser.


 Tilsett eggene, ett om gangen

  og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.

 Fordel halvparten av røren jevnt i i en rund kakeform 24 cm.

 Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen.

 Fordel resten av deigen i formen

 og stikk de resterende eplene ned i deigen.
 Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker og hakka mandlar.

 Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter
 (eg måtte ha kaka i 1 t og 10 min før den var gjennomsteikt)

Kaka var supersaftig og smakte nydeleg! :)))
Eg anbefalar denne på det sterkaste, smeltar på tunga! ;)
Her med vanilje is og vaniljesaus! :) Smeeeelt! :)))

25 kommentarer:

  1. I dag baka eg eplekaka di sammen med ein brukar med cølliaki på jobben! :)Den fall i smak både av han og alle oss andre! :)

    SvarSlett
  2. So morro! ;) D va jo super kjekt att den falt i smak der og! :) Må innrømme den e veldig god! ;)

    SvarSlett
  3. Jeg har bakt eplekaka i dag og den va nydelig ! :)
    Tusen takk for at du deler oppskrifter :D

    SvarSlett
  4. Så kjekt at den falt i smak Irene :)

    SvarSlett
  5. Hvordan mel bruker dere til denne kaka for å få den saftigst mulig?

    SvarSlett
  6. Eg brukar vanlegvis semper, men kakemix går også :)

    SvarSlett
  7. Hei, du har ikke oppskrift på godt flatbrød? som stekes på takke?

    SvarSlett
  8. Desverre, det har jeg ikke fått utarbeida endå! :/

    SvarSlett
  9. Veldig flott å finne oppskrifter her inne...
    Eplekake er noe av det beste...
    Ser noen måtte steke kaken veldig lenge..Det er p.g.a mye epler...
    Legger en bare tett med eplebåter oppe på kaken...Går det bedrwe.
    Med så masse epler, vil kaken bli veldig bløt, om den ikke stekes lenge..Det er min erfaring.
    Unikum

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå har jeg laga den og den ble kjempegod :)
      Takk for oppskrifta!

      Gunnlaug

      Slett
    2. Så kjekt Gunnlaug! :) Berre hyggjeleg :)

      Slett
  10. Bruker du semper mix eller fin mix??

    SvarSlett
  11. Takk for oppskriften! Lagde denne i dag, den var knallgod! Hadde ikke smør, så jeg brukte rapsolje i stedet, men det gjorde ingenting :)

    SvarSlett
  12. Hei! Skal bake denne til en bursdag,så vil helst ikke feile.. Bør jeg lage kaken med kun epler på toppen og ikke inni,for å være sikker på at den ikke blir for bløt? Og kan den lages dagen før servering?
    Tusen takk for svar!

    SvarSlett
  13. Så bra Ilia:)
    Anbefaler å legge de på toppen som oppskriften beskriver. Kan godt lages dagen før servering og er veldig god dager etterpå :) SAFTIG :)

    SvarSlett
  14. Hei, lys melblanding hva er det ?

    SvarSlett
  15. Veldig god kake..:)

    SvarSlett
  16. Skal prøve meg på kaka di i helga!
    Skal ha en liten fest på lørdag, og en gjestene har cøliaki

    Høres veldig god ut! ;-))

    SvarSlett

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)