Å bake glutenfritt er ikkje så utfordrande lenger som mange trur. Ein må ha gode oppskrifter og resten går (stort sett) som ein leik! Eg handla meg ein kasse med norske epler og måtte sjølvsagt lage ei eplekake av nokon av dei! :)
Her skal eg dele min favoritt eplekakeoppskrift med dykk:
4 stk. epler
5 ss. sukker
2 ss. malt kanel
200 gr. mykt smør
200 gr. sukker
4 egg
1 ts. bakepulver
200 gr. lys melblanding
2 ss. perlesukker
5 ss. sukker
2 ss. malt kanel
200 gr. mykt smør
200 gr. sukker
4 egg
1 ts. bakepulver
200 gr. lys melblanding
2 ss. perlesukker
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en mikser.

Tilsett eggene, ett om gangen

og pisk godt mellom hvert egg.
og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i i en rund kakeform 24 cm.
Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen.
Fordel resten av deigen i formen
og stikk de resterende eplene ned i deigen.
Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker og hakka mandlar.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter
Kaka var supersaftig og smakte nydeleg! :)))
Eg anbefalar denne på det sterkaste, smeltar på tunga! ;)
Her med vanilje is og vaniljesaus! :) Smeeeelt! :)))
mmm, den såg god ut <3
SvarSlettDen var nydeleg! <3 Yummi! ;)
SvarSlettI dag baka eg eplekaka di sammen med ein brukar med cølliaki på jobben! :)Den fall i smak både av han og alle oss andre! :)
SvarSlettSo morro! ;) D va jo super kjekt att den falt i smak der og! :) Må innrømme den e veldig god! ;)
SvarSlettÅhh, eplekake. DET fristet!
SvarSlettDen var super også! ;)
SvarSlettJeg har bakt eplekaka i dag og den va nydelig ! :)
SvarSlettTusen takk for at du deler oppskrifter :D
Så kjekt at den falt i smak Irene :)
SvarSlettHvordan mel bruker dere til denne kaka for å få den saftigst mulig?
SvarSlettEg brukar vanlegvis semper, men kakemix går også :)
SvarSlettHei, du har ikke oppskrift på godt flatbrød? som stekes på takke?
SvarSlettDesverre, det har jeg ikke fått utarbeida endå! :/
SvarSlettVeldig flott å finne oppskrifter her inne...
SvarSlettEplekake er noe av det beste...
Ser noen måtte steke kaken veldig lenge..Det er p.g.a mye epler...
Legger en bare tett med eplebåter oppe på kaken...Går det bedrwe.
Med så masse epler, vil kaken bli veldig bløt, om den ikke stekes lenge..Det er min erfaring.
Unikum
:)
SlettNå har jeg laga den og den ble kjempegod :)
SlettTakk for oppskrifta!
Gunnlaug
Så kjekt Gunnlaug! :) Berre hyggjeleg :)
SlettBruker du semper mix eller fin mix??
SvarSlettTakk for oppskriften! Lagde denne i dag, den var knallgod! Hadde ikke smør, så jeg brukte rapsolje i stedet, men det gjorde ingenting :)
SvarSlettHei! Skal bake denne til en bursdag,så vil helst ikke feile.. Bør jeg lage kaken med kun epler på toppen og ikke inni,for å være sikker på at den ikke blir for bløt? Og kan den lages dagen før servering?
SvarSlettTusen takk for svar!
Så bra Ilia:)
SvarSlettAnbefaler å legge de på toppen som oppskriften beskriver. Kan godt lages dagen før servering og er veldig god dager etterpå :) SAFTIG :)
Hei, lys melblanding hva er det ?
SvarSlettVeldig god kake..:)
SvarSlettHeilt enig :)
SlettSkal prøve meg på kaka di i helga!
SvarSlettSkal ha en liten fest på lørdag, og en gjestene har cøliaki
Høres veldig god ut! ;-))
Spennande! Håpar den smakte :)
Slett