Dette må vere dei beste svelene eg har smakt sidan eg fekk cøliaki.
3 1/2 dl kulturmelk
1 egg
1 dl sukker
3 dl Toro kakemiks
3 dl semper rød mix
1 ts salt
1 ts natron
smør til steking
TIPS: I den egentlege oppskrifta står det att du skal bruke enten toro kakemix eller semper mix. Eg brukar begge( som oppskrifta over). Deigen vært veldig seig så eg brukar faktisk spiseskei for å få dei utover! :)
Men svelene blir mykje enklare jobbe med, betre og luftigare om du brukar begge.
TIPS: I den egentlege oppskrifta står det att du skal bruke enten toro kakemix eller semper mix. Eg brukar begge( som oppskrifta over). Deigen vært veldig seig så eg brukar faktisk spiseskei for å få dei utover! :)
Men svelene blir mykje enklare jobbe med, betre og luftigare om du brukar begge.
Visp sammen kulturmelk, egg og sukker.
Tilsett alt det tørre og bland til en passe røre.
Stekes på takke eller stekepanne med litt smør.
Deigen er klinete, så vær tolmodig!
For det er verdt strevet til slutt!!! ;))))
Deigen er klinete, så vær tolmodig!
For det er verdt strevet til slutt!!! ;))))
Her med rømme og blåbær syltetøy!!
*smelt*
Oppskrifta er henta frå glutenfrie perler :)
Mm.. det var fint jeg kunne tipse deg om disse, da :)
SvarSlettAbsolutt! ;) Gjort litt om på den! :)
SvarSlett