Måtte teste ny oppskrift og fann fram nødvendige bakevarer for å komme igang! :)
Denne går fint til pølsebrød, hamburgere og fine rundstykker.Oppskrifta er veldig stor,så eg halverte deigen sidan eg var usikker på deigen og den halverte oppskrifta vart slik som den under! :)
0,5 l melk
1 pk gjær
1,5 ss fiberhusk
2 ss smør
3/4 ss sukker
1 egg
90 gr jyttemel
1 liter og 2,5 dl semper glutenfri mix (kan også bruke berre finax fin mix uten jyttemel)
- Varm melken til den er fingervarm og løs opp gjæren.
- Visp inn fiberhusk og sukker. La det svelle ca 10 min.
- Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin.
- Ikke ta i alt melet på en gang. Elt og ta i mel etter hvert som deigen løsner fra bakebollen.
- Sett deigen et lunt sted til heving. Ca 30 min
Akkurat som å jobbe med silke. Enkel og jobbe med! :)
Slik vart tundstykka og pølsebrøda før eg satte dei til heving! :)
- Etterheves på brett i ca 30 min og pensles med egg.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.
Her er det ferdige resultate av supergode bollar! :)
Namnam! :)
Saftige og gode, ser jo ikkje glutenfrie ut ein gong! :)
Ferske bollar med ost & paprika.
De ser gode ut! Er det 2,5 dl melblanding?
SvarSlettDe var fantastisk gode! :)))
SvarSlett1 liter og 2,5 dl med melblanding! :)
Hei! Det var jeg som spurte om melet. Nå har jeg prøvd, og rundstykkene ble fine og veldig gode. Jeg skal absolutt prøve flere av oppskriftene dine!
SvarSlettHeisann! :) Så utruleg kjekt att rundstykka falt i smak hos deg og! :) Dei er supre og så enkle! :) Med gode oppskrifter og tips blir det plutseleg enkelt å bake og kjekt å ha cøliaki! ;) :)
SvarSlettHei ! :)
SvarSlettHar prøvd oppskriften din og de var jo super enkle og kjempe gode !! Skal prøve flere av oppskriften dine etterhvert :)
Har prøvd å bake glutenfri brød og rundstykker uten å lykkes, men Endelig har jeg klart å lykkes!! :)
Jenta mi sitter å koser seg med nystekte rundstykker nu ! Takk for at du deler med oss andre ! :)
Så kjekt å høre Irene! :)
SvarSlettKjenner til den å ikke lykkes! :) SÅ etter mye misslykkede bakeprosjekt. Begynte jeg lykkes og tenkte som så att kanskje flere vil ha nytte av det! :) Så veldig koselig å høre att ting faller i smak! :)
Gir en ekstra glede! :)
Ønsker deg en super uke! :)
Hei! Disse ser jo kjempegode ut! Men holder de seg, eller blir de fort tørre? :)
SvarSlettHeisann Anonym! :) De holder seg, jeg har frosset dem og tatt dem opp igjen! :) For syns gjærbakst sjeldent holder seg alt for lenge uansett! :) Men forsatt kjempe gode etter frysing og lurt fryse få i hver pose(syns jeg) for da har man lenger glede av dem!! :)
SvarSlettOj,disse såg gode ut!:) Jeg er 25 år og fikk gluten allergi for tre år siden. Slet mye i begynnelsen og syns det var et slit og legge om kostholdet. Nå har det heldigvis blitt enklere og få tak i gode produkter,men butikkene har forstatt dårlig utvalg når det kommer til brød.( Ofte utslogt).Skal prøve og bake disse i kveld,håper de er gode!:))
SvarSlettDei var veldig gode også! :) Ser den.. Hugsar sjølv for 8 år siden. Utruleg vanskeleg å leggje om.. Så kjedeleg og tungvindt! Men no er alt så mykje betre og det fins så mykje godt! :) Og alle veit mykje meir kva cøliaki innebær! :)
SvarSlettKorleis gjekk det med bollane? :)
Hei :) Kan jeg bytte ut melet med et grovere mel? Har lyst til å lage grove rundestykker...
SvarSlettHeihei! Det kan du nok. Har ikkje testa det sjølv, men trur absolutt det går heilt fint :) Del gjerne din erfaring her om du prøver det ut :)
Slettjeg prøvde denne nå, men bytta ut litt siden jeg ikke skal ha sukker eller maisstivelse. sukker bytta med honning. mel jeg brukte; jyttemel TEFF 90 gram. 12 dl blanding av rismel, havremel, havregryn, hirseflak, bokhvete, 1 ts bakepulver. Det ble nok litt lite væske for denne blandingen, men god på smak.
SvarSlett