onsdag 27. mai 2015

Lyse rundstykker!



Måtte teste ny oppskrift og fann fram nødvendige bakevarer for å komme igang! :)
Denne går fint til pølsebrød, hamburgere og fine rundstykker.
Oppskrifta er veldig stor,så eg halverte deigen sidan eg var usikker på deigen og den halverte oppskrifta vart slik som den under! :)
0,5 l melk
1 pk gjær
1,5 ss fiberhusk
2 ss smør
3/4 ss sukker
1 egg
90 gr jyttemel
1 liter og 2,5 dl semper glutenfri mix (kan også bruke berre finax fin mix uten jyttemel)
  • Varm melken til den er fingervarm og løs opp gjæren.
  • Visp inn fiberhusk og sukker. La det svelle ca 10 min.
  • Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin.
  • Ikke ta i alt melet på en gang. Elt og ta i mel etter hvert som deigen løsner fra bakebollen.
  • Sett deigen et lunt sted til heving. Ca 30 min
Akkurat som å jobbe med silke. Enkel og jobbe med! :)

Slik vart tundstykka og pølsebrøda før eg satte dei til heving! :)

                  
  • Etterheves på brett i ca 30 min og pensles med egg.
Stekes midt  i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

Her er det ferdige resultate av supergode bollar! :)

Namnam! :)

Saftige og gode, ser jo ikkje glutenfrie ut ein gong! :)

Ferske bollar med ost & paprika.

13 kommentarer:

  1. De ser gode ut! Er det 2,5 dl melblanding?

    SvarSlett
  2. De var fantastisk gode! :)))
    1 liter og 2,5 dl med melblanding! :)

    SvarSlett
  3. Hei! Det var jeg som spurte om melet. Nå har jeg prøvd, og rundstykkene ble fine og veldig gode. Jeg skal absolutt prøve flere av oppskriftene dine!

    SvarSlett
  4. Heisann! :) Så utruleg kjekt att rundstykka falt i smak hos deg og! :) Dei er supre og så enkle! :) Med gode oppskrifter og tips blir det plutseleg enkelt å bake og kjekt å ha cøliaki! ;) :)

    SvarSlett
  5. Hei ! :)
    Har prøvd oppskriften din og de var jo super enkle og kjempe gode !! Skal prøve flere av oppskriften dine etterhvert :)
    Har prøvd å bake glutenfri brød og rundstykker uten å lykkes, men Endelig har jeg klart å lykkes!! :)
    Jenta mi sitter å koser seg med nystekte rundstykker nu ! Takk for at du deler med oss andre ! :)

    SvarSlett
  6. Så kjekt å høre Irene! :)
    Kjenner til den å ikke lykkes! :) SÅ etter mye misslykkede bakeprosjekt. Begynte jeg lykkes og tenkte som så att kanskje flere vil ha nytte av det! :) Så veldig koselig å høre att ting faller i smak! :)

    Gir en ekstra glede! :)

    Ønsker deg en super uke! :)

    SvarSlett
  7. Hei! Disse ser jo kjempegode ut! Men holder de seg, eller blir de fort tørre? :)

    SvarSlett
  8. Heisann Anonym! :) De holder seg, jeg har frosset dem og tatt dem opp igjen! :) For syns gjærbakst sjeldent holder seg alt for lenge uansett! :) Men forsatt kjempe gode etter frysing og lurt fryse få i hver pose(syns jeg) for da har man lenger glede av dem!! :)

    SvarSlett
  9. Oj,disse såg gode ut!:) Jeg er 25 år og fikk gluten allergi for tre år siden. Slet mye i begynnelsen og syns det var et slit og legge om kostholdet. Nå har det heldigvis blitt enklere og få tak i gode produkter,men butikkene har forstatt dårlig utvalg når det kommer til brød.( Ofte utslogt).Skal prøve og bake disse i kveld,håper de er gode!:))

    SvarSlett
  10. Dei var veldig gode også! :) Ser den.. Hugsar sjølv for 8 år siden. Utruleg vanskeleg å leggje om.. Så kjedeleg og tungvindt! Men no er alt så mykje betre og det fins så mykje godt! :) Og alle veit mykje meir kva cøliaki innebær! :)
    Korleis gjekk det med bollane? :)

    SvarSlett
  11. Hei :) Kan jeg bytte ut melet med et grovere mel? Har lyst til å lage grove rundestykker...

    SvarSlett
    Svar
    1. Heihei! Det kan du nok. Har ikkje testa det sjølv, men trur absolutt det går heilt fint :) Del gjerne din erfaring her om du prøver det ut :)

      Slett
  12. jeg prøvde denne nå, men bytta ut litt siden jeg ikke skal ha sukker eller maisstivelse. sukker bytta med honning. mel jeg brukte; jyttemel TEFF 90 gram. 12 dl blanding av rismel, havremel, havregryn, hirseflak, bokhvete, 1 ts bakepulver. Det ble nok litt lite væske for denne blandingen, men god på smak.

    SvarSlett

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)