onsdag 13. mai 2015

Supergode glutenfrie pitabrød!



1 pk semper mix
1 pk tørrgjær
3,5 dl lunke vann
2 ss olje
0,75 ts salt

Bland alt det tørre godt, gjerne med miksar.
Løys opp gjæren i væska (37ºC) og hell det over blandinga.
La miksaren gå i ca. 3-4 min.


 Del deigen i passe emner og trill ut til bollar (eg brukte semper mix til å bake ut).


Hev i 20-30 min.
Kjevl over bollane slik at de blir flate.

La dei heve i 20-30 min.


Stekas i 5-6 min. v/275ºC nederst i ovnen.




Som du ser fyllte eg dei med taco.
Dette er dei beste pitabrøda eg har smakt. Desse kjem eg til å lage fleire gonger, anbefalas på det sterkaste.



Oppskrifta er laga ut i frå denne oppskrifta.

19 kommentarer:

  1. Må prøve disse! :) Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  2. Berre hyggeleg! ;) Er absolutt til å anbefale!! :)))

    SvarSlett
  3. Bruker du noe olje på hendene eller noe når du baker dem ut? Deigen ble så forferdelig klissete.. Kanskje jeg må ha i litt mer mel? De står til heving nå og jeg gleder meg til å smake! Takk for oppskrift! :)

    SvarSlett
  4. Eg brukte semper mel til utbaking :)
    Korleis gjekk det?
    Fallt dei i smak? :)

    SvarSlett
  5. Ja, de var kjempe gode! :) Brukte de til å lage ostesmørbrød i steikeovnen og.. Knall! :D

    SvarSlett
  6. Mine ble skikkelig "tunge" kanskje de har stekt for lite?

    SvarSlett
  7. Så rart! Må vera for lite steikt da :/ Prøvd igjen?

    SvarSlett
  8. Flott oppskrift! Nå blir kjæresten min glad :D

    SvarSlett
  9. tørrgjær orginal eller tørrgjær for søte deiger?

    SvarSlett
  10. Akkuratt bakt de nå..de står får heving.håper de blir gode ..hatt lyst på pitabrød i flere dager men finner ikke i butikken

    SvarSlett
  11. Går det bra å varme de opp igjen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har eg ikkje testa, men vil tru det går heilt fint :)

      Slett
  12. Gjore det.de ble kjempe gode:) ble som nybakte når du varma de opp igjen :)

    SvarSlett

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)