1 pk semper mix
1 pk tørrgjær
3,5 dl lunke vann
2 ss olje
0,75 ts salt
Bland alt det tørre godt, gjerne med miksar.
Løys opp gjæren i væska (37ºC) og hell det over blandinga.
La miksaren gå i ca. 3-4 min.
Bland alt det tørre godt, gjerne med miksar.
Løys opp gjæren i væska (37ºC) og hell det over blandinga.
La miksaren gå i ca. 3-4 min.
Del deigen i passe emner og trill ut til bollar (eg brukte semper mix til å bake ut).
La dei heve i 20-30 min.
Stekas i 5-6 min. v/275ºC nederst i ovnen.
Som du ser fyllte eg dei med taco.
Dette er dei beste pitabrøda eg har smakt. Desse kjem eg til å lage fleire gonger, anbefalas på det sterkaste.
Oppskrifta er laga ut i frå denne oppskrifta.
Må prøve disse! :) Takk for oppskrift!
SvarSlettBerre hyggeleg! ;) Er absolutt til å anbefale!! :)))
SvarSlettBruker du noe olje på hendene eller noe når du baker dem ut? Deigen ble så forferdelig klissete.. Kanskje jeg må ha i litt mer mel? De står til heving nå og jeg gleder meg til å smake! Takk for oppskrift! :)
SvarSlettEg brukte semper mel til utbaking :)
SvarSlettKorleis gjekk det?
Fallt dei i smak? :)
Ja, de var kjempe gode! :) Brukte de til å lage ostesmørbrød i steikeovnen og.. Knall! :D
SvarSlettSå godt å høyre :)
SvarSlettMine ble skikkelig "tunge" kanskje de har stekt for lite?
SvarSlettSå rart! Må vera for lite steikt da :/ Prøvd igjen?
SvarSlettFlott oppskrift! Nå blir kjæresten min glad :D
SvarSlettSå kjekt å høyre :)
Sletttørrgjær orginal eller tørrgjær for søte deiger?
SvarSlettAkkuratt bakt de nå..de står får heving.håper de blir gode ..hatt lyst på pitabrød i flere dager men finner ikke i butikken
SvarSlettIngen fiberhusk?
SvarSlettIngen fiberhusk?
SvarSlettNei, ingen fiberhusk :)
SlettGår det bra å varme de opp igjen?
SvarSlettDet har eg ikkje testa, men vil tru det går heilt fint :)
SlettGjore det.de ble kjempe gode:) ble som nybakte når du varma de opp igjen :)
SvarSlettSå bra! :) Takk for tips :)
Slett