onsdag 20. mai 2015

Verdens beste glutenfrie ostekake!



Ingrediensar

-          Til kakebotn
o   70 gram smelta smør (tine meieri smør)
o   225 gram glutenfrie Digestive kjekts

-          Til fyll
o   1 pakke gele (eg brukar sitron, men dette er valgfritt)
o   1 pakke kremfløyte
o   1 pakke Philadelfia naturel ost
o   1 pakke med lettrømme
o   1 ts vanlijesukker
o   50 gram sukker               

-          Til pynt
o   1 pakke gele
o   Frukt/sjokolade etter ønskje

Framgangsmåte

Knus Digestive ved å legge dei i ein brødpose (av plastikk).  Eg pleier bruke stavmikser. Legg dei knuste Digestive kjeksa i ei rund form og bland inn det smelta smøret med hendene. Set den i kjøleskapet medan du lager fyllet.
Bland 1 pakke gele med ½ mengde kokande vatn av det som står på gelepakken, la det avkjølast. Pisk kremfløyte og sukker, ta i vaniljesukker. Bland opp i osten, rømmen og gelen. Rør godt, ta opp i den avkjølte gelen, og la det deretter avkjøles (må nok stå nokre timar).
Bland 1 pakke gele med ½ mengde kokande vatn av det som står på gelepakken, la det avkjølast, og legg det over kaka.
Fantastisk god! :)

6 kommentarer:

  1. Hva slags Digestive kjeks bruker du? Ser veldig god ut og den må helt klart testes!

    SvarSlett
  2. Bruker du sukker... Lærte som lita jente at hvis du skal ha ting som skal varmes da bruker en sukker, ellers så bruker en melis.

    SvarSlett
  3. Eg bruker glutano, landtaler Bøllemamma! :) Er min favoritt verfall! :)

    Bugla1963: Ja det bruker eg! :) Denne er verfall god, men eg brukar "tate" sukker! ;)

    SvarSlett
  4. Skal definitivtdelig ut! prøves, ser jo bare ny

    SvarSlett
  5. Finnes det glutenfrie digestivekjeks da ?

    SvarSlett
  6. Er Digestive kjeks glutenfritt?

    SvarSlett

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)