fredag 6. september 2019

Gluten og melkefrie søtpotet rundstykker


150 g glutenfri havremel
1 mør søtpotet 
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
150 g glutenfri havremel
100 g glutenfri havregryn
20-50 g jyttemel eller mer havremel

1. Del opp og vask søtpoteten med skall. Bak søtpotet i bakerovn med skall til den er mør (180 grader i ca 20 min skal kunne stikke en gaffel gjennom).
2. Avjøl søtpoteten og skrell den. 
3. Ha i foodprosessor sammen med havremel (maler bare glutenfritt havregryn om til mel), bakepulver, salt og egg. Kjør til en myk konsistens.
4. Rør inn havregryn og jyttemel med slikkepott til passe konsistens. 
5. Ha vann på hendene og trill til rundstykker.
6.Pensles med vann eller egg.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.

Supre til å fryse. Saftige og veldig gode med pålegg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for att du tok deg tid til å legge igjen ein kommentar! :-)